НАБУ зафіксувало розсилання фішингових листів нібито від імені бюро про виклики на допит.
Про це повідомили в НАБУ, передають Українські Новини.
"Такі повідомлення містять шкідливі посилання/вкладення та надходять з адрес, схожих на офіційні адреси НАБУ. Наголошуємо, що Національне бюро не має жодного стосунку до таких листів. Це спроба вкрасти ваші дані або інфікувати пристрій", - повідомили в НАБУ.

Бюро зазначає, що офіційне електронне листування здійснює виключно з домену @nabu.gov.ua (не @nabu.org.ua, @enabu.gov.ua тощо).
"Окремо звертаємося до власників поштових скриньок @ukr.net. Вам можуть надходити листи з адрес, які повністю копіюють офіційні адреси НАБУ, включно з доменом", - додали в бюро.
НАБУ рекомендує:
- не відкривати вкладення/посилання з підозрілих листів;
- не передавати паролі, коди підтвердження чи особисті дані;
- завжди перевіряти реальну адресу відправника;
- у разі сумнівів звертатися до НАБУ за номером: 0 800 213 200.
Як повідомляли Українські Новини, раніше шахраї розсилали фейкові листи від імені керівника Офісу президента Кирила Буданова.
Хто ми такі: Про нас та Контакти. Як ми пишемо новини та наші принципи: Редакційний кодекс. Ми старались, якщо вам сподобалось – задонатьте.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, напишіть нам.