Політика 2024-05-15T04:51:52+03:00
Українські Новини
Заколот ПВК "Вагнера" матиме значний вплив на війну в Україні, – Інститут вивчення війни

Заколот ПВК "Вагнера" матиме значний вплив на війну в Україні, – Інститут вивчення війни

Ростов-на-Дону, ПВК Вагнера, Заколот, Війна Росії з Україною, Євгеній Пригожин
Інститут вивчення війни. Фото: understandingwar.
Інститут вивчення війни. Фото: understandingwar.
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Збройний напад ПВК "Вагнера" під керівництвом Євгенія Пригожина на російське військове керівництво у Ростові-на-Дону, скоріш за все, матиме значний вплив на війну, яку РФ веде в Україні. Про таке йдеться у черговому числі аналітичної довідки від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на те, що в Ростові знаходиться штаб-квартира Генштабу РФ, 58-а загальновійськова армія і командний центр Об'єднаної групи російських військ в Україні, які наразі беруть активну участь в оборонних операціях проти українського контрнаступу на півдні України.

Таким чином, вважають в ISW, "Ростов-на-Дону є критично важливим центром командування і управління російською армією, і будь-які загрози присутності МО РФ, ймовірно, матимуть наслідки для деяких критично важливих аспектів воєнних зусиль".

Як інформували Українські Новини, у суботу, 24 червня, вранці глава "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, і збирається "на Москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok