Політика 2024-04-15T06:17:46+03:00
Українські Новини
Цифрова трансформація соцсфери дозволить заощадити до 11 млрд гривень щорічно

Цифрова трансформація соцсфери дозволить заощадити до 11 млрд гривень щорічно

Соціальна сфера, Мінсоцполітики України, Міністерство цифрової транформації, Міністерство цифрової трансформації України, Цифрова трансформація
Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністерка соціальної політики Марина Лазебна Фото: thedigital.gov.ua
Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністерка соціальної політики Марина Лазебна Фото: thedigital.gov.ua
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Цифрова трансформація соціальної сфери - запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери - дозволить заощадити до 11 млрд гривень щорічно. Про це віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив на брифінгу Міністерства цифрової трансформації і Міністерства соціальної політики, передають Українські Новини.

"Єдина інформаційна система соціальної сфери необхідна як для кожного українця, так і для держави. Система допоможе максимально спростити процес отримання послуг для українців. Більше не потрібно буде збирати десятки папірців і місяцями чекати розгляду заяв на субсидію або призначення пенсії. А державі вона дозволить формувати ефективну соціальну політику і відслідковувати корупційні ризики", - зазначив Федоров.

Також він анонсував популярні соціальні послуги, які найближчим часом з'являться в мобільному додатку "Дія": отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб. 

"Система, яку ми представили сьогодні, - це справжня революція у сфері соціального захисту - адміністративна, фінансова, ідеологічна. Її інформаційне ядро - єдиний соціальний реєстр, створений замість десятка реєстрів та інформаційних систем. Ми вперше на практиці реалізуємо принцип єдиного соціального вікна для кожної людини, зручного і позбавленого корупції", - зазначила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Пілотна версія Єдиної інформаційної системи соціальної сфери вже працює в чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення і п'яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей. Запуск системи на всій території України відбудеться в наступному році. 

Як повідомляли Українськi Новини, Мінсоцполітики планує запустити Єдину Інформсистему соцсфери.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok