Політика 2024-03-15T06:28:46+02:00
Українські Новини
Україна хоче встигнути провести зустріч Нормандської четвірки до закінчення правління Меркель

Україна хоче встигнути провести зустріч Нормандської четвірки до закінчення правління Меркель

Ангела Меркель, нормандський формат, Андрій Єрмак, Офіс президента, Офіс Президента України, зустріч нормандської четвірки
Зустріч лідерів Нормандського формату. Фото: kremlin.ru
Зустріч лідерів Нормандського формату. Фото: kremlin.ru
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Українська сторона в Нормандському форматі переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі хоче провести зустріч до закінчення каденції канцлера Німеччини Ангели Меркель. Про це заявив глава Офісу Президента України (ОПУ) Андрій Єрмак в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми сьогодні працюємо над тим, щоб така зустріч лідерів нормандського формату відбулася ще до кінця каденції Меркель, тому що вона дуже багато для цього зробила", – сказав Єрмак.

Він зазначив, що для України дійсно важливо, щоб зустріч у Нормандському форматі відбулася найближчим часом.

За його словами, зараз Офіс президента проводить консультації з представниками України, Росії, Франції та Німеччини щодо проведення нової зустрічі.

Як повідомляли Українські Новини, в кінці серпня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріану.

Варто також нагадати, що минулого тижня заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що у Вашингтоні зацікавлені в успіху переговорів у Нормандському форматі, тому готові надавати всю необхідну допомогу.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok