Політика 2024-03-15T07:31:07+02:00
Українські Новини
Найбільший відсоток жінок-депутатів у партії "Наш край"

Найбільший відсоток жінок-депутатів у партії "Наш край"

Наш край. Фото: nashkray.org
Наш край. Фото: nashkray.org
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Серед партій, що отримали найбільше мандатів за результатами місцевих виборів, найвищий відсоток обраних жінок-кандидатів у партії "Наш край". Про це на своєму офіційному сайті повідомила Громадянська мережа ОПОРА.

"Серед низки політичних сил, що отримали найбільше мандатів за результатами місцевих виборів, найвищий відсоток обраних жінок-кандидатів у списках партії "Наш край" – 40,3% та "Слуга народу" – 39,1%, а найнижчий у ВО "Свобода" – 26%", – зазначається в повідомленні.

У Громадянській мережі ОПОРА також звертають увагу, що серед усіх обраних на місцевих виборах депутатами 64,1% є чоловіками, а 35,9% – жінками. Для порівняння, серед кандидатів 55,5% були чоловіками, а 44,2% – жінками. Іншими словами, жінок було обрано до місцевих органів влади менше, ніж було у списках у відсотковому співвідношенні.

"Ця статистика демонструє, що з одного боку гендерна квота на етапі висування була забезпечена, тому що це понад 40% жінок. Але на етапі голосування вона дещо зменшилась до майже 36%", – резюмує голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok