Новини 2024-05-15T12:33:54+03:00
Українські Новини
Перезапустити Угерський спиртзавод заважають старі схеми, - ЗМІ (відео)

Перезапустити Угерський спиртзавод заважають старі схеми, - ЗМІ (відео)

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Протягом більш ніж п'яти років на підприємстві вироблявся неврахований спирт.

Опір запуску Угерського спиртзаводу (Стрийський р-н Львівської обл.), що формально простоює з 2011 року, - пряма спроба зберегти вплив на виробництво необлікованого спирту з боку розшукуваного екс-директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна. До такого висновку дійшли журналісти проекту "ЅТОР Корупції", поспілкувавшись з новопризначеним керівником підприємства Андрієм Гнатушем, який фізично постраждав при спробі приступити до роботи, і громадським діячем Остапом Стахівом.

"Ажіотаж навколо підприємства спалахнув раптово, - йдеться в сюжеті-розслідуванні. – Коли Уряд озвучив плани відновлення заводу. Саме така задача була покладена на нового керівника підприємства Андрія Гнатуша. Конфлікт розпочався, коли той прийшов на роботу".

Невідомі особи під виглядом працівників заводу виштовхали його з території підприємства, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень. Також фізично постраждали і місцеві активісти, які ведуть боротьбу з нелегальним оборотом спирту на Львівщині.

Провівши розслідування, журналісти дійшли висновку: протягом більш ніж п'яти років на підприємстві вироблявся неврахований спирт, а прибуток розподілявся між організатором схеми - колишнім керівником "Укрспирту", що перебуває в розшуку, Михайлом Лабутіним і його львівськими покровителями.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok