Новини 2024-03-15T12:16:01+02:00
Українські Новини
Інститут національної пам'яті озвучив пропозиції щодо розміщення меморіалу Героїв Небесної сотні

Інститут національної пам'яті озвучив пропозиції щодо розміщення меморіалу Героїв Небесної сотні

Небесная сотня, Институт национальной памяти
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Названо два місця.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович виступає за розміщення державного закладу "Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей гідності" в Жовтневому палаці або в "Українському домі" в Києві. Про це він повідомив Українським Новинам.

"Ми цього року вже неодноразово зверталися і до парламенту, і до уряду, і до Адміністрації Президента з тим, щоб отримати приміщення під цей музей або Жовтневий палац або "Український дім". На жаль, це питання досі не вирішено", - сказав він.

Зокрема, "Українським дім" перебуває у власності Державного управління справами і, на думку В'ятровича, це питання міг би вирішити Президент Петро Порошенко.

Щодо Жовтневого палацу, то тут В'ятрович повідомив, що палац перебуває у власності профспілок, які не готові йти на поступки.

Він вважає, що доцільно обдумати варіант зі спорудженням абсолютно нової будівлі під меморіал, однак, сумнівається в тому, що гроші на ці будуть виділені найближчим часом.

"За останніх 2 роки нами і представниками громадськості зібрано кілька тисяч експонатів, які зараз зберігаються по різних музеях. Але ми не можемо продовжувати роботу зі збору, тому що нам ніде їх зберігати", - додав В'ятрович.

В'ятрович зазначив, що наразі є лише концепція майбутнього музею і для того, щоб перейти до практичних кроків, необхідно розуміти, на який бюджет можуть розраховувати.

Як повідомляло агентство, раніше Президент Петро Порошенко закликав Кабмін створити меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні.

Кабінет Міністрів має намір створити державну установу "Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей гідності".

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok