Політика 2024-05-15T13:01:03+03:00
Українські Новини
L'Kafa незаконно експлуатувала приміщення Будинку профспілок, - Держархбудінспекція

L'Kafa незаконно експлуатувала приміщення Будинку профспілок, - Держархбудінспекція

Кафе, Дом профсоюзов
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Держархбудінспекція може здійснити позапланову перевірку об'єкта тільки на підставі письмового звернення.

Державна архітектурно-будівельна інспекція заявляє про незаконну експлуатацію приміщень Будинку профспілок, які використовуються для розміщення кафе L'Kafa. Про це йдеться в повідомленні інспекції.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція і її департамент у місті Києві не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під кафе. Тому зараз цей об'єкт експлуатується незаконно", - йдеться в ньому.

Відповідно до чинного законодавства, Держархбудінспекція може здійснити позапланову перевірку об'єкта тільки на підставі письмового звернення фізичних, юридичних осіб, громадських організацій, депутатів всіх рівнів.

"На сьогодні жодних звернень - ні від народних депутатів, ні від Київміськадміністрації, ні від громадян - не надходило. Як тільки надійде відповідне звернення, Департамент держархбудконтролю в Києві негайно почне перевірку правомірності облаштування закладу громадського харчування в столичному Будинку профспілок", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки об'єкта Держархбудінспекція з'ясує, на підставі яких договірних документів, зокрема договорів оренди приміщення, відбулося розміщення закладу громадського харчування в Будинку профспілок.

У повідомленні зазначається, що за результатами перевірки інспекція визначить міру відповідальності замовника реконструкції за порушення містобудівних норм, стандартів і правил і притягне його до відповідальності.

Як повідомляло агентство, 12 листопада ввечері робітники демонтували вивіску ресторану L'Kafa, розташованого на першому поверсі Будинку профспілок на вулиці Хрещатик, 15 у Києві.

Перед цим депутати Верховної Ради Борислав Береза (позафракційний), Ігор Луценко (фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), Єгор Соболєв (фракція "Об'єднання "Самопоміч"), Володимир Парасюк (позафракційний), Андрій Лозовой (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) і Сергій Висоцький (фракція "Народний фронт") пікетували ресторан L'Kafa на вулиці Хрещатик, 15 з вимогою його закриття.

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко просив Державну архітектурно-будівельну інспекцію, правоохоронні органи й профспілки перевірити законність розміщення ресторану L'Kafa у Будинку профспілок у Києві.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Кафе Дом профсоюзов
  • Скопійовано


Новини

ok