Політика 2024-05-15T13:14:44+03:00
Українські Новини
У Росії вперше судять за сепаратизм за новим законом

У Росії вперше судять за сепаратизм за новим законом

Сепаратизм, Кубань
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Із травня 2014 року за це передбачається кримінальна відповідальність.

Суд у російському Краснодарі 3 вересня розпочав розглядати справу кубанської активістки Дар'ї Полюдової. 26-річній жінці пред'явлено обвинувачення в закликах до екстремістської діяльності й до сепаратизму за публікації в соціальній мережі "ВКонтакте".

Полюдова стала першою людиною в Росії, який пред'явлено обвинувачення в закликах до сепаратизму після того, як у травні 2014 набув чинності закон, що передбачає кримінальну відповідальність за такі дії.

Обвинувачення Полюдової висунули в серпні минулого року. Після заклику провести марш "За федералізацію Кубані" у відповідь на заклики Росії до федералізації України Полюдову заарештували на 14 діб за дрібне хуліганство. Однак після закінчення цього строку активістку не відпустили із СІЗО, повідомивши її про кримінальну справу.

Жінку відправили в слідчий ізолятор, але в лютому 2015 року змінили їй запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Аналогічні обвинувачення могли загрожувати ще одному організаторові цього жартівливого "маршу" Петру Любченкову, однак він виїхав в Україну й уник суду, хоча його прізвище внесене до російського списку «екстремістів і терористів».

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Сепаратизм Кубань
  • Скопійовано


Новини

ok