Політика 2024-04-15T19:33:48+03:00
Українські Новини
Фідель Кастро: через санкції проти Ірану може початися ядерна війна

Фідель Кастро: через санкції проти Ірану може початися ядерна війна

Иран, Куба, Санкции, Фидель Кастро, Ядерная война
Кастро зазначив, що санкції можуть розв'язати великомасштабний ядерний конфлікт.
Кастро зазначив, що санкції можуть розв'язати великомасштабний ядерний конфлікт.
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Кастро зазначив, що "неможливо сказати наперед, скільки кораблів буде потоплено, і під яким прапором".

Лідер кубинської революції Фідель Кастро заявив, що обмеження судноплавства Ірану й перевірки іранських суден можуть призвести до ядерної війни.

"У мене немає жодних сумнівів у тім, що як тільки військові кораблі США й Ізраїлю займуть свої позиції й спробують проінспектувати перше торговельне судно цієї країни (Ірану), то залпи в обох напрямках поллються дощем, - підкреслив він. -  Саме в цей момент почнеться жахлива війна".

Таку думку Кастро висловив у статті "Довідатися правду вчасно", що публікують сьогодні, 28 червня, кубинські ЗМІ.

На його думку, застосування санкцій проти Ірану, накладених Радою Безпеки ООН, може розв'язати великомасштабний ядерний конфлікт, у якому не виключена участь США й Росії.

Кастро зазначив, що "неможливо сказати наперед, скільки кораблів буде потоплено, і під яким прапором".

Таких висновків Кастро дійшов після заяви заступника командуючого Корпусу стражів ісламської Революції генерала Алі Фадаві, що повідомив, що "якщо США і їх союзники будуть інспектувати іранські судна в міжнародних водах, то вони отримають відповідь у Перській затоці й в Ормузській протоці".

На думку Кастро, не залишає ані найменших сумнівів той факт, що "ядерні сили Великої Британії й Франції, - союзників США й Ізраїлю, які з ентузіазмом підтримали відповідну резолюцію РБ ООН, що неминуче призведе до війни, надалі ядерної, - загрожують російській території".

При цьому Кастро зазначає, що РФ, як і Китай, "намагалася уникнути (конфлікту) у міру своїх сил і можливостей".

На думку Кастро, "катастрофа для всього людства наближається прискореними темпами", і війна може початися раніше матчів чвертьфіналу чемпіонату світу з футболу 2010 року.

Зазначимо, що протягом червня Кастро в  низці статей із серії "Міркування", які було опубліковано в кубинській пресі, попереджав про те, що посилення санкцій  стосовно Тегерана може призвести до великомасштабного конфлікту.

Нагадаємо, що 24 червня Конгрес США проголосував за введення нових односторонніх каральних  заходів проти Ірану, внаслідок яких можуть постраждати й компанії з інших країн. Тепер пакет документів  має підписати американський Президент Барак Обама.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано
Новини

ok