Политика 2024-05-15T12:05:51+03:00
Українські Новини
Киев ведет "кровавую войну" против журналистов, - Foreign Policy

Киев ведет "кровавую войну" против журналистов, - Foreign Policy

СМИ
В Украине началась настоящая
В Украине началась настоящая "кровавая война". Фото: foreignpolicy.com
ПОМОЧЬ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопировано

Проти журналістів в Україні почалася справжня "кривава війна", а реакція на це з боку української влади свідчить про небажання і нездатність реально протистояти загрозам на адресу ЗМІ. Про це пише американське видання Foreign Policy.

Іноземні журналісти вважають, що є всі підстави вважати, що українська влада є не останніми учасниками цих подій.

Автор матеріалу Ян Бейтсон називає ряд подій, які передували підпалу телеканалу Інтер в Києві 4 вересня. Це скандал навколо сайту "Миротворець", вбивство журналіста Павла Шеремета, напад на редактора українського Forbes Марії Ридван, редактора сайту Цензор Сергія Головньова.

Видання також нагадує про вбивство 2000 року Георгія Гонгадзе, якого спочатку викрали, а після обезголовили. "Тепер 16 вересня, день смерті Гонгадзе, є датою щорічного мітингу проти насильства по відношенню до журналістів. Цього року список буде поповнений Шереметом", - йдеться в повідомленні.

Foreign Policy з посиланням на дані Інституту масової інформації відзначає, що тільки за 2016 рік проти працівників ЗМІ в Україні було здійснено більше 110 злочинів.

Як повідомляли Українські Новини, Міжнародна неурядова організація Freedom House вважає неприпустимими нападу на засоби масової інформації та журналістів незалежно від редакційної політики.

Рассылка новостей. Чтобы быть в курсе. Мы ценим ваше время
Выходит в конце дня, чтение занимает 5-7 минут
Больше новостей о: СМИ
  • Скопировано


Новости

ok