Політика 2024-03-15T11:37:17+02:00
Українські Новини
У США проходить дводенна церемонія похорону Мохаммеда Алі

У США проходить дводенна церемонія похорону Мохаммеда Алі

Похороны, Мохаммед Али
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Похорон закінчиться процесієюйчерез Луїсвілл.

В Луїсвіллі, штат Кентуккі - рідному місті легендарного американського боксера Мохаммеда Алі - проходить дводенна церемонія його похорону. як повідомляє ВВС , спочатку відбулася церемонія прощання за ісламським релігійним обрядом.

Мохаммед Алі особисто розробив план проведення свого похорону, сказав представник його сім'ї. Він хотів, щоб мусульманський похорон став "просвітницьким подією", пояснив імам Заїд Шакір, що проводив обряд.

Понад 14 тисяч безкоштовних квитків на відкриту церемонію прощання були роздані менш ніж за годину. Місцем проведення церемонії було обрано арену KFC Yum!, де пройшов останній бій Алі в Луїсвіллі в 1961 році.

Мохаммед Алі "був готовий пожертвувати своєю славою, грошима, всім заради своєї віри і своїх принципів", - сказав імам Шакір, після того як він виголосив молитву джаназа-намаз біля труни покійного.

Похорон закінчився процесією через Луїсвілл, повз місця, які відіграли важливу роль в житті Мохаммеда Алі - від будинку, де він провів дитинство, до присвяченого йому музею.

На похоронах були присутні деякі світові лідери, в тому числі колишній президент США Білл Клінтон і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Президент Барак Обама не зміг приїхати в Луїсвілл, оскільки був присутній на випускній церемонії в школі його старшої дочки Малії.

Виступаючи після церемонії прощання, ісламський доктор богослов'я Шерман Джексон вжив боксерський термін, сказавши, що "Алі закрив питання про те, чи може людина бути і мусульманином, і американцем. Він відправив це питання в нокаут".

Нагадаємо, Мохаммед Алі помер в США на 75-м році життя після того, як був госпіталізований через проблеми з диханням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
Більше новин про: Похороны Мохаммед Али
  • Скопійовано


Новини

ok