Новини 2024-05-15T12:19:20+03:00
Українські Новини
Конституційний суд має намір скасувати люстрацію, - ЗМІ (документ)

Конституційний суд має намір скасувати люстрацію, - ЗМІ (документ)

Люстрация, Конституционный суд
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Про це повідомили повідомили депутати Леонід Ємець, Єгор Соболєв.

Конституційний суд має намір скасувати люстрації чиновників, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича. Про це "Українській правді " повідомили депутати Леонід Ємець, Єгор Соболєв, а також видання опублікувало відповідний проектом рішення.

"Є інсайдерська інформація, що там було запропоновано прийняти низку рішень про скасування люстрації. Все до того йшло", - сказав Ємець.

"За даними, які мені передали кілька порядних людей в КС, вони скасують основні положення закону про очищення влади, і дозволять найближчому оточенню Януковича знову займати посади в уряді, Адміністрації Президента, повернутися сотням прокурорів, керівникам податкової міліції Януковича, які були змушені піти з цих посад в результаті дії закону про очищення влади ", - сказав Соболєв.

Він зазначив, що в порушення закону про КС, суд розглядав цю справу рік замість передбачених 3 місяців. Він нагадав, що саме нинішній склад КС раніше ухвалював рішення про "надання Януковичу диктаторських повноважень", а тепер у зв'язку з цим заведено справу.

"Ми просили Порошенка і генпрокурорів розслідувати справу про повноваження Януковича, судді дали свідчення, що їх змусили. Так їм можна було сміливо оголошувати підозру, приймати санкції на арешт, але цього не робилося. А вчора набирає людина і каже, що в п'ятницю їх змушують прийняти рішення про скасування основних статей закону ", - сказав він.

Інформацію про те, що КС може визнати неконституційними основні статті закону про очищення влади, підтверджує проект резолютивній частині рішення, яке є в розпорядженні УП.


Документи "Української правди"

Зазначимо, що оголошення рішення КС заплановано на 10:30 п'ятниці.

Нагадаємо, в Європейській комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) не можуть однозначно сказати, наскільки відповідають їхнім рекомендаціям законопроекти про зміни до закону "Про люстрацію", які знаходяться в ВР, але здивовані, що Україна досі не змогла виконати їхні рекомендації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok