Новини 2024-05-15T12:21:55+03:00
Українські Новини
Екс-голову Держлісресурсів з дружиною підозрюють у хабарництві і відмиванні грошей

Екс-голову Держлісресурсів з дружиною підозрюють у хабарництві і відмиванні грошей

Коррупция, Вырубка леса
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Вдалося заарештувати їх грошові кошти в розмірі понад 3 млн доларів.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру екс-голові Агентства лісових ресурсів часів президентства Януковича Віктору Сівцю і його дружині у відмиванні грошей і кількаразовому одержанні неправомірних вигод. Про це Українським Новинам повідомив джерело в Генпрокуратурі.

За даними прес-служби відомства, їм інкримінується скоєння злочинів за ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу.

Установлено, що колишній чиновник за попередньою змовою зі своєю дружиною й іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували неправомірну вигоду від іноземних суб'єктів підприємницької діяльності за одержання можливості закупівлі в Україні деревини й лісової продукції на загальну суму більш ніж 140 млн гривень, які надалі були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній.

Вжитими заходами, у тому числі в рамках міжнародного співробітництва, удалося виявити зазначені рахунки й заарештувати кошти в розмірі більш ніж 3 млн доларів.

Наразі вживають процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Одночасно встановлюються всі причетні до здійснення зазначених злочинів, у тому числі колишні високопоставлені чиновники.

Надалі буде вирішене питання про спеціальне досудове розслідування щодо підозрюваних.

Як повідомляли Українські Новини, 11 травня Кабінет Міністрів тимчасово призупинив санітарно-оздоровчі вирубки в лісах до моменту перегляду відповідними відомствами нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення.

Також Кабінет Міністрів звільнив голову Державного агентства лісових ресурсів Олександра Ковальчука.

Раніше Міністр екології Остап Семерак під час робочої поїздки в Карпати був вражений масштабами вирубки лісу.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Коррупция Вырубка леса
  • Скопійовано


Новини

ok