Новини 2024-05-15T12:32:38+03:00
Українські Новини
Підозрюваного у справі розстрілів Євромайдану відпустили на свободу

Підозрюваного у справі розстрілів Євромайдану відпустили на свободу

Евромайдан, Расстрелы на Майдане
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

О 00:00 він вийшов з Лук'янівського СІЗО.

Колишнiй мiлiцiонер Роман Заворотнiй, пiдозрюваний у видачi "тiтушкам" зброi зi складiв мiлiцii пiд час Евромайдану, у недiлю вийшов з-пiд варти у зв'язку iз закiнченням строку арешту. Про це написав на своiй сторiнцi в соцiальнiй мережi Facebook захисник постраждалих Тарас Гаталяк, передають Украiнськi Новини.

"Пiдозрюваного у видачi зброi зi складiв МВС для "тiтушок" пiд час Евромайдану Романа Заворотнього випустили з-пiд варти", - повiдомив вiн.

Суд не встиг розглянути клопотання про продовження арешту пiдсудного.

Обвинувальний акт проти пiдозрюваного було передано у Святошинський райсуд на початку 2016 року, але той вiдправив його для визначення пiдсудностi в Апеляцiйний суд.

Апеляцiйний суд, у свою чергу, передав справу в Печерський райсуд, але той не змiг почати його розгляд через вiдсутнiсть суддiв, що не брали участь у розглядi матерiалiв провадження на досудовому розслiдуваннi.

Печерський суд повернув обвинувальний акт в Апеляцiйний суд, а той - назад у Святошинський.

Через тривалiсть процедур суддя Святошинського суду Вiкторiя Жмудь не встигла розглянути клопотання про продовження арешту пiдсудного до 27 березня.

Раніше повідомлялося, що у Ростислава Заворотного сьогодні вночі закінчується термін утримання під вартою, який не був продовжений. Суди майже 3 місяці передавали один одному.

Нагадаємо, начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк сказав, що Генеральна прокуратура України підготує подання у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України про притягнення до відповідальності суддів, які затягували справу Ростислава Заворотного.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok