Новини 2024-04-15T11:58:37+03:00
Українські Новини
Валентина Теличенко буде представляти в ЄСПЛ інтереси жертв трагедії в Одесі 2 травня

Валентина Теличенко буде представляти в ЄСПЛ інтереси жертв трагедії в Одесі 2 травня

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Будуть підключені міжнародні організації.

Голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко заявив, що відома правозахисниця Валентина Теличенко буде представляти інтереси обвинувачених у справі 2 травня ЄСПЛ. Про це повідомляє прес-служба ОБ.

"Ця страшна трагедія, яка вразила весь світ. Сьогодні ми зустрілися з родичами загиблих. Ми не залишимо без уваги і простежимо за ходом розслідування, яке сьогодні фактично заблоковано владою. Як тільки ми прийдемо до влади, ми забезпечимо справедливе розслідування і покарання винних у цій трагедії. Сьогодні наше завдання - допомогти людям, які потрапили в біду: підтримати їх морально, матеріально, а також залучити світову спільноту. У цьому нам допоможе юрист Валентина Теличенко. Ми привернемо увагу усієї міжнародної громадськості до розслідування цієї трагедії", - заявив Юрій Бойко.

"Сьогодні важливо провести відповідні процедури, щоб, як мінімум, після звернення до Європейського суду потерпілі отримали компенсації за свої порушені права. Це повинно стати уроком для держави про те, що не можна ігнорувати жодного випадку загибелі людини, тим більше такої масової загибелі, як це сталося в Одесі. І хоча зібрати докази, через два роки дуже складно, я зроблю це, щоб відновити по ланцюжку всі події і відновити справедливість. Люди повинні дізнатися правду", - зазначила Валентина Теличенко.

"Всіх ті, хто вбивав і добивав наших дітей і родичів на Куликовому полі, сьогодні спокійно ходять по Одесі. Нас же правоохоронці в обличчя обзивають сепаратистами. Ми в пам'ять про наших загиблих дітей навіть не можемо спокійно прийти на місце їх загибелі і спокійно пом'янути! Ми не віримо в чесне розслідування і не віримо, що влада знайде замовників і винних у вбивстві наших родичів", - заявила Вікторія Мачулко.

"Не одноразово парламентська фракція Опозиційного блоку виступала в з ініціативою створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування всіх злочинів за останні два роки, включаючи і одеську трагедію. Дана пропозиція, на думку опозиції, навмисно ігнорується коаліційною більшістю", заявляє прес-служба.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
Більше новин про: Оппозиционный блок
  • Скопійовано


Новини

ok