Новини 2024-03-15T11:52:23+02:00
Українські Новини
​ГПУ затримала екс-беркутівця, який побив євромайданівців

​ГПУ затримала екс-беркутівця, який побив євромайданівців

Евромайдан, Беркут, ГПУ
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Його шукали довше місяця.

Генеральна прокуратура України затримала колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", якого більше місяця розшукували органи досудового розслідування за перевищення повноважень і незаконне затримання активістів Євромайдану в ніч з 22 на 23 січня 2014 на Кріпосному провулку в Києві. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Затриманого підозрюють в застосуванні насильства до учасників євромайдану і пошкодженні мікроавтобуса.

"Крім того, затриманому інкримінується службова фальсифікація рапорту і надання завідомо неправдивих показань, з'єднаних із звинуваченням активістів в тяжких злочинах, на підставі яких були затримані, притягнуті до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії із застосуванням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України та в суд внесені клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокуратура продовжує розслідування злочинів під час Майдану, в тому числі щодо правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні - лютому 2014 року.

Нагадаємо, що підозрюваним у розстрілі євромайданівців екс-беркутівцям продовжили тримання під вартою.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Евромайдан Беркут ГПУ
  • Скопійовано


Новини

ok