Політика 2024-03-15T11:56:51+02:00
Українські Новини
Слідом за Києвом Черкаська облрада закликала Порошенка ввести виборність губернаторів

Слідом за Києвом Черкаська облрада закликала Порошенка ввести виборність губернаторів

Губернаторы, Черкасская область, Петро Порошенко
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Таке рішення підтримав 51 із 60 депутатів.

Черкаська обласна рада більшістю голосів проголосував за звернення до Президента України Петра Порошенка й депутатів Верховної Ради із закликом змінити Конституцію й зробити виборною посада губернатора в Україні. Таке рішення підтримав 51 з 60 депутатів.

Таким чином, депутати підтримали рішення Київської обласної ради, яка першою виступила за виборність голів обласних адміністрацій, і звернулися до Президента, Верховної Ради й усіх обласних рад України.

У своєму зверненні депутати Черкаської обласної ради зазначають, що призначені із центру голови ОДА часто не мають уявлення про специфіку регіонів і не можуть приймати адекватних рішень. При цьому голови обласних адміністрацій звітують в Адміністрації Президента. Депутати вважають, що губернатори в країні повинні обиратися громадами й звітувати саме жителям регіону.

"У нас же були колись обрані губернатори. Я в принципі за будь-яке виборче право, я вважаю, що всі посади повинні бути в країні виборчими", - прокоментував новину нардеп від партії "Відродження" Олександр Пресман.

З ним згоден нардеп від "Опозиційного блоку" Нестір Шуфрич: "Такі ініціативи давно слід було почати. Губернатор або глава області повинен обиратися народом", - резюмував політик. Колега Шуфрича по фракції народний депутат Ігор Шурма також підтримує принцип виборності голів місцевих адміністрацій: "Можливо, виборність губернатора - це більш демократично. Ця норма потрібна", - заявив він.

Нагадаємо 28 січня на сесії Київської обласної ради більшістю голосів було прийнято звернення до Президента України Петра Порошенка, депутатів Верховної Ради й усіх обласних рад України, у якому сказано про необхідність внесення змін до Конституції в частині призначення голів місцевих державних адміністрацій шляхом проведення прямих виборів губернаторів.

"Ми переконані, що проведення прямих виборів голів обласних державних адміністрацій стане важливим кроком на шляху демократизації суспільства й побудови нової моделі державного управління", - пояснив таке рішення депутат Київоблради, голова "Опозиційного блоку" Київщини Олександр Качний. За таке рішення проголосували 47 із 69 депутатів Київоблради.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok