Новини 2024-05-15T12:47:16+03:00
Українські Новини
США надали Україні обладнання для військового зв'язку та медобладнання на $23 млн

США надали Україні обладнання для військового зв'язку та медобладнання на $23 млн

Военные, Медоборудование
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

З початку конфлікту на Донбасі США призначили Україні допомогу в розмірі більш ніж 260 млн доларів.

США надали Україні медичне обладнання та обладнання для військового зв'язку вартістю 23 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства США в Україні, передають Українські Новини.

"Минулої ночі в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" Сполучені Штати надали Україні життєво важливе обладнання для військового зв'язку та медичного призначення вартістю 23 мільйона доларів", - йдеться у ньому.

Зокрема, США передали Україні обладнання захищеного радіозв'язку на 21 млн доларів, що дасть змогу українським військовим ефективно обмінюватися інформацією, не наражаючись на небезпеку, а також медичне спорядження для порятунку життів на полі бою на 2 млн доларів.

Повідомляється, що після проходження митних процедур це обладнання буде доставлено в підрозділи української армії, які беруть участь у навчаннях, що проводяться американською стороною в Яворові (Львівська область) та Хмельницькому.

Американські інструктори зі складу Об'єднаної багатонаціональної підготовчої групи (JMTG-U) навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту.

Повідомляється, що з початку конфлікту на Донбасі США призначили Україні допомогу в розмірі більш ніж 260 млн доларів, включаючи поставку бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і протимінометних радарів.

Як повідомляли Українські Новини, посольство України в США заявляє, що Консолідованим законом про бюджетні асигнування на 2016 рік (Consolidated Appropriations Act-2016) передбачено 658 млн доларів Державному департаменту США на потреби допомоги для України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
Більше новин про: Военные Медоборудование
  • Скопійовано


Новини

ok