Новини 2024-05-15T12:49:20+03:00
Українські Новини
Суд заарештував плавучі бурові установки, що належать "Чорноморнафтогазу"

Суд заарештував плавучі бурові установки, що належать "Чорноморнафтогазу"

Черноморнефтегаз, буровые установки
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

"Петро Годованець" і "Україна".

Печерський районний суд Києва наклав арешт на самопідйомні плавучі бурові установки "Петро Годованець" та "Україна", що належать державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз" (100% акцій належать НАК "Нафтогаз України"). Про це йдеться в документі, текст якого мають Українські Новини.

Арешт було накладено за клопотанням Генеральної прокуратури 23 грудня 2015 року.

Установки арештовані в рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру в зловживанні посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз України" і "Чорноморнафтогазу" при їх закупівлі як можливе знаряддя злочину.

Генпрокуратура вказує на те, що ці вишки могли бути придбані злочинним шляхом і в такий спосіб можуть бути конфісковані.

У своїх доводах Генпрокуратура також вказувала на те, що 14 грудня 2015 року установки були переміщені з Одеського газового родовища в північно-західній частині шельфу Чорного моря ближче до тимчасово окупованої в результаті військової агресії Росії території Автономної республіки Крим.

Мова йде про самопідйомну плавучу бурову установку В312 - "Петро Годованець" (Design: Keppel FELS В Class Design/ Triangular; Unit classification: ABS A1, Self-Elvating Drilling Unit, CDS, побудованої в 2010 року компанією Keppel Corporation (Сінгапур) і самопідйомну плавучу бурову установку В319 - "Україна" (Design: В Class Design/Triangular; Unit classification: ABS A1, Self-Elvating Drilling Unit, CDS, побудованої в 2012 році компанією Keppel Corporation (Сінгапур).

Як повідомляли Українські Новини, 15 грудня Державна прикордонна служба заявляє про переміщення Росією 2 українських бурових установок від Одеського газового родовища ближче до анексованого Росією Криму.

16 грудня Міністерство закордонних справ України почало вимагати від Росії повернути країні 2 українські бурові установки, які були переміщені від Одеського газового родовища ближче до анексованого Росією Криму.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok