Новини 2024-02-15T11:41:07+02:00
Українські Новини
Яценюк увеличил себе зарплату на 25%

Яценюк увеличил себе зарплату на 25%

Кабмин, Премьер-министр, Оклад
  • Скопійовано

Підвищення набуває чинності з 1 грудня.

Кабінет Міністрів збільшив посадовий оклад прем'єр-міністра на 25% до 34,45 тис. гривень із 1 грудня.

Про це сказано в постанові №1013 від 9 грудня, передають Українські Новини.

Відповідно до нього, Кабмін установив, що в межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, прокуратури й інших органів, за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат і премій підвищуються на 25% посадові оклади керівників, фахівців і службовців.

Підвищення набуває чинності з 1 грудня.

Зокрема, це підвищення стосується, посадового окладу прем'єр-міністра, що був установлений розпорядженням Президента №22 від 8 січня 1992 року в розмірі 20 мінімальних заробітних плат (наразі 1 378 гривень).

Оклад був на 25% підвищений також співробітникам Адміністрації Президента, Державного управління справами, Секретаріату Кабміну, помічникам-консультантам депутатів Верховної Ради, Уповноваженому з прав людини й співробітникам його секретаріату.

Уряд збільшив оклади працівникам секретаріату Національної тристоронньої Соціально-економічної ради, співробітникам Національної служби посередництва й примирення (крім голови, першого заступника голови й інших заступників).

Як повідомляли Українські Новини, 29 квітня Кабмін скасував обмеження заробітної плати керівників центральних органів виконавчої влади розміром посадового окладу, однак зберіг його для членів уряду й керівників державних органів, крім тих, чиї підрозділи беруть участь в антитерористичній операції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано
ПОДЯКУВАТИ


Новини

ok