Новини 2024-05-15T12:56:06+03:00
Українські Новини
Європейські інвестори Української національної лотереї мають намір відстоювати свої права (відео)

Європейські інвестори Української національної лотереї мають намір відстоювати свої права (відео)

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Власник компанії "Українська національна лотерея" Пітер Шетті розповів про найбільшу аферу в історії України.

Власник компанії "Українська Національна лотерея" Пітер Шетті розповів про найбільшу аферу в історії України, яку провернула його колишня довірена особа Валерій Коваленко. Навесні цього року Валерій запропонував переписати компанію на підставну особу - українця Сергія Піндича - під обманним приводом, мовляв, за новими законами іноземці не можуть бути власниками бізнесу в Україні. Приблизно в цей же час між ним і засновниками УНЛ, які володіють компанією з 97-го року і вклали в неї близько 70 мільйонів доларів, стався конфлікт - Коваленко пропонував не платити податки, в той час як іноземці не готові були порушувати закон. Ще через місяць виявилося, що старі засновники - вже не при справах, і їх імена виписані з Держреєстру. Коли ті звернулися до Генпрокуратури, щоб відновити свої права, на них спочатку посипалися погрози, а потім - пропозиція у 2 млн доларів за те, щоб засновники відмовилися від претензій до пана Коваленка.

Зараз новий директор УНЛ Андрій Бочковський заявляє, що ні старі, ні нові власники УНЛ ніколи не мали будь-яких зв'язків із Пітером Шетті. Інвестори, тим часом, показують листи самого Бочковського та Сергія Піндича, адресовані Міністерству фінансів України, в яких вони підтверджують, що Пітер Шетті є кінцевим вигодонабувачем компанії, а також витяги з Держреєстру, що підтверджують це. Крім того, трохи більше року тому УНЛ публічно презентувала своїх європейських бенефіціарів в рамках конференції 29.09.2014.


Наразі суд поновив Шетті в якості власника УНЛ, але, як стверджує іноземець, покровителі Коваленка всіма силами намагаються повернути УНЛ останньому у власність. Він закликає стежити за Держреєстром: "Якщо моє ім'я якимось чином зникне з графи "власник" УНЛ, ви зрозумієте, що сталося, і хто це зробив". Шетті також побоюється, що Валерій Коваленко захоче знищити компанію: забрати якомога більше грошей, зокрема грошей гравців і втекти за кордон.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok