Політика 2024-03-15T12:18:09+02:00
Українські Новини
Киян чекає стрибок цін на хліб

Киян чекає стрибок цін на хліб

Хлеб, рост цен, Новые платежки
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Інших регіонів країни не торкнеться зростання цін.

Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" не очікує масового зростання цін на хліб до кінця 2015 року в Україні, крім Києва.

Про це Українським Новинам повідомив генеральний директор "Укрхлібпрому" Олександр Васильченко.

Він зазначає, що в загальному ситуація відносно спокійна, хоча борошно на ринку за останній час дещо зросло в ціні, але працює Аграрний фонд, у якого ціни нижчі ринкових.

"Якщо говорити про перспективу, мені здається, тільки курс долара може вплинути. Сьогодні є тенденція його зростання. Якщо він буде зростати, моментально відреагує зерно. Як тільки зерно зросте, з певним відставанням піде в зростанні мука. Але, в принципі, можна допустити, що до Нового року, швидше за все, масового підвищення цін на хліб не буде", - сказав він, зазначивши, що винятком може стати Київ.

З його слів, у низці областей виробники також порушують питання перед владою про перегляд цін на окремі види продукції, але реальних зрушень поки не спостерігається.

Водночас, як зазначає керівник об'єднання, питання підвищення цін розглядає компанія "Київхліб".

"Київхліб" порушує таке питання, чи вдасться - не вдасться, це вже питання їх взаємовідносин з владою. У них сьогодні дійсно за окремими позиціями ціни дещо нижчі, ніж в інших регіонах, тому вони правомірно порушують це питання. Певний запас міцності є - той мінімальний рівень доходності, але коли всі навколо працюють з 20-30% рентабельністю, а підприємство - з 5%, і у нього знижується до 3%, то, звичайно, йому хочеться відновити свою дохідність, але критичної ситуації сьогодні немає", - додав Васильченко.

Він також наголосив, що вплив на ціни надає також конкуренція, яка досить висока.

Як повідомляло агентство, у березні "Київхліб" вирішив підняти ціни на свою продукцію в середньому на 25% -30% з 12 березня, крім соціальних сортів хліба лише у торговельній мережі з їх продажу, яку розвиває компанія.

Пізніше Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету заявило про необґрунтованість підвищення цін компанією "Київхліб", і початок розслідування, після чого рішення про підвищення було скасовано.

2014 найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів компанія "Київхліб", згідно з міжнародними стандартами фінзвітності, закінчила зі збитками 20,548 млн гривень.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok