Новини 2024-05-15T13:02:07+03:00
Українські Новини
Фінляндія готова підтримувати Україну в процесі введення системних реформ

Фінляндія готова підтримувати Україну в процесі введення системних реформ

реформы в Украине, Финляндия, Павел Климкин
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього порядку денного.

Фінляндія готова підтримувати Україну в процесі введення системних реформ, передбачених угодою про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ.

У рамках робочого візиту міністра закордонних справ Павла Клімкіна у Фінляндію 8 листопада 2015 відбулася зустріч із державним секретарем МЗС Фінляндії Петером Стенлундом.

Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього порядку денного, розвиток ситуації в Україні в контексті імплементації мінських домовленостей, а також стан і перспективи розвитку відносин Фінляндії й України з Росією.

Сторони констатували важливість дотримання режиму припинення вогню, виконання домовленостей щодо відведення озброєння й верифікації цього процесу СММ ОБСЄ.

Крім того, дипломати обговорили припинення з боку Росії підтримки незаконних збройних формувань, а також створення передумов для відновлення за сприяння СММ ОБСЄ повного контролю над українсько-російським кордоном.

Клімкін і Стенлунд вказали на важливість просування політичного процесу врегулювання ситуації на сході України.

У контексті проведення місцевих виборів в Україні фінляндська сторона вказала на необхідність дотримання українського законодавства й загальновизнаних стандартів ОБСЄ при організації виборчого процесу в окремих регіонах Донецької й Луганської областей.

Сторони сподіваються на повернення Росії в міжнародно-правове русло шляхом скасування неправомірних рішень у контексті анексії Криму, звільнення заручників і незаконно утримуваних на території Росії громадян України, зокрема народного депутата Надії Савченко.

Під час переговорів Фінляндія підтвердила готовність надавати подальшу підтримку в процесі введення системних реформ, передбачених угодою про асоціацію між Україною і ЄС як важливого інструмента модернізації й розвитку України.

Як повідомляло агентство, міністр закордонних справ Павло Клімкін обговорив перспективи співробітництва з українською діаспорою у Фінляндії.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok