Новини 2024-04-15T12:26:04+03:00
Українські Новини
Обвинувачення Бочковського і його заступника у вимаганні передано до суду

Обвинувачення Бочковського і його заступника у вимаганні передано до суду

МВД, ГосЧС, Сергей Бочковский, Василий Стоецкий
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Закінчено досудове розслідування за підозрою у зловживанні своїм службовим становищем і вимаганні.

Міністерство внутрішніх справ передало до суду обвинувальний акт проти колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, підозрюваних у вимаганні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Зазначено, що Головне слідче управління МВС закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Бочковського і Стоєцького у зловживанні своїм службовим становищем, здирництві у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді коштів та земельної ділянки, внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів.

"2 листопада обвинувальний акт за підозрою С. Бочковського і В. Стоєцького у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень направлено до суду", - сказано в повідомленні.

Водночас епізод про легалізацію зазначеними громадянами засобів з використанням карткових рахунків, відкритих в Банку Кіпру, виділено в окреме провадження.

У рамках розслідування спрямовано міжнародні доручення про проведення слідчих дій в Республіку Кіпр, Беліз, США та Латвію.

Досудове слідство триває.

Як повідомляло агентство, 25 березня Бочковський і Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету Міністрів через підозру в корупції.

28 березня підозрювані були арештовані судом, але через 4 дні вийшли під заставу 1,82 млн гривень кожен.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok