Новини 2024-05-15T13:07:56+03:00
Українські Новини
МВС завершило розслідування проти екс-голови ДержНС і його заступника

МВС завершило розслідування проти екс-голови ДержНС і його заступника

Коррупция, ГосЧС, Сергей Бочковский
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Їм інкримінують здирництво.

Міністерство внутрішніх справ завершило досудове розслідування проти колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького. Про це сказано в повідомленні прес-служби МВС.

"Колишнім керівникам ДержНС інкримінують здійснення злочинів, пов'язаних з вимаганням неправомірної вигоди, зловживанням владою й службовою підробкою. У результаті цих дій державі завдано збитків на суму понад 6,6 мільйона гривень", - сказано в повідомленні.

Дії Бочковського кваліфіковано слідчими за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу.

Крім того, слідчими здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Стоєцького у вимаганні в 2 людей неправомірної вигоди й у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди особі.

Відповідальність за подібні діяння передбачена ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки чи одержання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) Кримінального кодексу.

Матеріали слідства вже передано всім сторонам процесу для ознайомлення.

Як повідомляло агентство, Печерський районний суд Києва продовжив до 26 листопада запобіжний захід у вигляді застави 1 182 000 гривень для Бочковського й Стоєцького.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok