Політика 2024-04-15T12:31:46+03:00
Українські Новини
На збори "Черкаської продовольчої компанії" кредитори прийшли з підробленими документами (документ)

На збори "Черкаської продовольчої компанії" кредитори прийшли з підробленими документами (документ)

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Про це заявила арбітражна керуюча ЧПК Наталія Левченко.

У Черкасах відбулися загальні збори кредиторів ТОВ "Черкаська продовольча компанія", представники кредиторів прийшли з підробленими дорученнями. Про це заявила арбітражна керуюча ЧПК Наталія Левченко.

Зокрема, зі слів Левченко, на зборах були присутні 6 кредиторів з 8, проте "Вознесенську продовольчу компанію" ("ВПК") представляли двоє представників - один із нотаріально завіреною довіреністю підприємства, як вимагає законодавство, а другий - з підробленим підписом нібито керівника "ВПК ".

Решта кредиторів, серед яких державний "Укрексімбанк", не відреагували на таке грубе порушення і продовжували голосувати за обрання комітету кредиторів - головного представницького органу всіх кредиторів у справі про банкрутство.

Зі слів ліквідатора, представник із підробленими документами є "підставною" особою, завдяки якій власник компанії-банкрута ЧПК Сергій Подобєдов зможе заявити "фіктивні" права вимоги та ухвалювати "потрібні" рішення зборів кредиторів. Це традиційний спосіб, який дозволяє власникам-боржникам піти від сплати боргів, навіть якщо компанія перебуває у стадії банкрутства.

Підробна довіреність

Нагадаємо, що з 2011 ТОВ "Черкаська продовольча компанія" у процесі банкрутства. За судовим рішенням арбітражним керуючим і розпорядником майна призначена Левченко Наталія. Загальна кредиторська заборгованість ЧПК становить порядку 6,2 млн. доларів, їх низ порядку 9 млн грн перед податковою інспекцією. Серед кредиторів - Укрексімбанк, Вознесенська продовольча компанія, податкова інспекція, Черкаська м'ясна компанія і низка інших компаній.

"Законна" нотаріальна довіреність

Власником "Черкаської продовольчої компанії" є відомий черкаський бізнесмен, екс-народний депутат Сергій Подобєдов. Черкаський бізнесмен намагається утримати контроль над підприємством.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Документы
  • Скопійовано


Новини

ok