Політика 2024-05-15T13:10:10+03:00
Українські Новини
Незалежність Каталонії знову винесли на голосування

Незалежність Каталонії знову винесли на голосування

Независимость, Каталония
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Згідно з розрахунками націоналістів, вже через 18 місяців Каталонія зможе стати суверенною державою.

У Каталонії в неділю, 27 вересня, почалися вибори до місцевого парламенту. Хоча фактично йдеться про обрання депутатів, націоналістичні партії оголосили ці вибори новим плебісцитом з питання незалежності регіону. Про це повідомляє BBC News.

Заради перемоги дві націоналістичні партії - правляча партія CDC, очолювана Артуром Масом, і ліва ERC - виставили єдиний список кандидатів. Своїм передвиборчим гаслом вони зробили "Разом - за незалежність".

Партії вважають, що, об'єднавшись, вони зможуть отримати не менш як 68 крісел в 135-місному парламенті. Такий результат дасть їм можливість запустити "процес здобуття незалежності": сформувати уряд і змінити законодавство. Згідно з розрахунками націоналістів, вже через 18 місяців Каталонія зможе стати суверенною державою.

Каталонія - процвітаючий регіон Іспанії. На цю автономію припадає приблизно п'ята частина ВВП країни. Місцеві сепаратисти впевнені, що після розлучення з Мадридом рівень життя в регіоні підніметься, оскільки податки не йтимуть на федеральний рівень. У листопаді 2014-го в Каталонії пройшов референдум, 80 відсотків учасників якого висловилися за незалежність.

У свою чергу Мадрид неодноразово заявляв, що подібні референдуми юридичної сили не мають, оскільки рішення про вихід того чи іншого регіону зі складу держави мають приймати не тільки його жителі, а громадяни всій Іспанії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
Більше новин про: Независимость Каталония
  • Скопійовано


Новини

ok