Новини 2024-05-15T13:13:29+03:00
Українські Новини
Росія звинувачує Ляшка у викраденні людини

Росія звинувачує Ляшка у викраденні людини

Олег Ляшко, Следственный комитет РФ, похищение человека
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Ляшка за підозрою у викраденні жителя Маріуполя Донецької області.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти голови фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка й бійців полку Національної гвардії "Азов" за підозрою у викраденні жителя Маріуполя (Донецька область).

Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

"За версією слідства, 17 вересня 2014 року четверо бійців батальйону "Азов" за вказівкою Олега Ляшка, який є творцем батальйону "Азов", незаконно проникли у квартиру жителя міста Маріуполя Дмитра Чайковського. Обшукавши квартиру, підозрювані зв'язали Чайковському руки й, застосовуючи насильство, вивезли його в розташування батальйону "Азов", а потім помістили в металевий контейнер", - сказано в повідомленні.

За версією Слідчого комітету Росії протягом доби Ляшко разом з бійцями "Азова" жорстоко били постраждалого, а також погрожували вбивством, вимагаючи повідомити інформацію про можливу наявність у нього викраденої зброї.

"Надалі підозрювані вивезли Чайковського в багажнику автомобіля на пустир, продовживши катування, але потім відпустили, не одержавши ніякої інформації", - сказано в повідомленні.

Порушуючи цю справу, відомство керувалося частиною 3 статті 12 Кримінального кодексу Росії, що нібито дає йому право залучати іноземних громадян, які вчинили злочин не в Росії, до кримінальної відповідальності,, якщо злочин спрямовано проти громадянина Росії, а також у разі, якщо іноземні громадяни не були засуджені в іноземній державі й притягаються до кримінальної відповідальності на території Росії.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених пп. "а", "в" ч. 2 ст. 126, пп. "д", "е" ч. 2 ст. 117, ч. 1 ст. 356 Кримінального кодексу Росії (викрадення людини, катування, застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Як повідомляло агентство, раніше голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив про участь прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в російсько-чеченській війні в 1994-1995 роках.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok