Новини 2024-05-15T13:14:04+03:00
Українські Новини
Василь Хмельницький заснував K.Fund для підтримки проектів у галузі економіки й освіти

Василь Хмельницький заснував K.Fund для підтримки проектів у галузі економіки й освіти

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Мета нової організації – сприяння безперервному розвитку особистості в процесі навчання.

Український підприємець Василь Хмельницький заснував приватний фонд K.Fund (від англ. Key – ключ), покликаний об'єднати громадські ініціативи бізнесмена в сфері економіки й освіти. Мета нової організації – сприяння безперервному розвитку особистості в процесі навчання, обміну інформацією, пошуку й втілення в життя нових ідей, сказано в повідомленні Фонду.

«Основний ресурс і потенціал України - у людському капіталі. Країні потрібні люди з новими знаннями й навичками, здатні реалізувати сучасні проекти. Створення сприятливого середовища для навчання й розвитку допоможе формуванню інноваційної економіки. Ми повинні вчитися, у широкому сенсі цього слова, - всьому найкращому, що є у світі, і впроваджувати це в Україні», - заявив Василь Хмельницький.

З його слів, світ змінюється дуже швидко, а класична система навчання не встигає за цими змінами. У зв'язку із цим K.Fund орієнтований на модель безперервної освіти, - сучасна людина має вчитися постійно, протягом усього життя. В економічному контексті K.Fund сприятиме реалізації проектів із формування в Україні так званої економіки знань - залученню нових технологій, інвестицій, створенню високооплачуваних робочих місць.

«Я хочу, щоб більше молодих професіоналів змогли відбутися в себе на батьківщині, мали перспективу тут, а не за кордоном. Я буду підтримувати проекти і в освіті, і в економіці, які сприяють формуванню сприятливого середовища й додаткової вартості для країни й людей. Це не політична, а громадська ініціатива. Наше завдання - дати ключі, які допоможуть молоді відкрити нові обрії й знайти шлях до своєї мрії», - підкреслив Василь Хмельницький.

Наразі підприємець підтримує проекти громадської організації «Освіторія»: загальноосвітня Новопечерська школа в Києві й онлайн-платформа iLearn для учнів з дитячих будинків і малозабезпечених сімей; магістерську програму публічного адміністрування в Національному університеті «Києво-Могилянська академія»; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University й інші.

У найближчі місяці стартує проект «Бібліотека Хмельницького», що передбачає випуск сучасної літератури українською мовою у трьох основних напрямах: навчання, економіка, підприємництво.

Василь Хмельницький – український підприємець, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців. Інвестує кошти в розвиток різних бізнесів в Україні, віддаючи перевагу співробітництву й спільному управлінню. Практично кожен проект має індивідуальну конфігурацію акціонерів і менеджмент.

Наразі ключові зусилля підприємця сконцентровані на девелоперському бізнесі. Він є мажоритарним акціонером компанії UDP, що реалізує масштабні інфраструктурні проекти. Серед них - міжнародний аеропорт «Київ», ТРЦ Ocean Plaza, житлові комплекси «Новопечерські Липки», «Бульвар фонтанів», RiverStone, «Паркове місто». Інвестує в бізнес «Біофарми» (фармацевтична галузь), StarMedia (виробництво кіно- і телепродукції), «РТМ» (національний оператор реклами). У планах підприємця - створення високотехнологічних промислових виробництв, розвиток інноваційних парків, залучення закордонних інвестицій і технологій в Україну.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok