Політика 2024-05-15T13:23:45+03:00
Українські Новини
Ось так подаруночок!.. Моралес подарував Папі Римському розп'яття у вигляді серпа і молота (відео)

Ось так подаруночок!.. Моралес подарував Папі Римському розп'яття у вигляді серпа і молота (відео)

Крест, Распятие, Папа Римский Франциск I, Эво Моралес президент Боливии, серп и молот
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Папа Франциск не відреагував негативно на подарунок.

Президент Болівії Ево Моралес подарував Папі Римському Франциску, який перебуває з візитом в країні, дерев'яне розп'яття у вигляді серпа і молота. Про це повідомляє портал латиноамериканського видання La Vanguardia .

Подарунок викликав критику з боку опозиційних болівійських ЗМІ, які назвали його "комуністичним розп'яттям". Міністр зв'язку Болівії Маріанела Пако у відповідь нагадала, що хрест є копією роботи священика-єзуїта Луїса Еспінала, вбитого в Ла-Пасі в 1980 році за правозахисну діяльність.

"Цей хрест у вигляді серпа і молота має дуже глибокий сенс", - зазначила міністр, пояснивши, що серп і молот символізують союз церкви і "скромних працівників", якими є робочі і селяни. При цьому Пако підкреслила, що хрест був подарований Понтифіку, тому що він є "Папою бідняків", повідомляє Notimex .

Представник Ватикану Федеріко Ломбарді заявив у четвер на прес-конференції, що Папа Франциск не відреагував негативно на подарунок.

Папа Римський Франциск здійснює турне по країнах Латинської Америки. У четвер, виступаючи в болівійському місті Санта-Крус, він попросив вибачення за злочини, скоєні Католицькою церквою під час колонізації Америки.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok