Новини 2024-05-15T13:49:51+03:00
Українські Новини
"Газпром" підтверджує перерахування "Нафтогазом" $ 15 млн передоплати за газ

"Газпром" підтверджує перерахування "Нафтогазом" $ 15 млн передоплати за газ

Нефтегаз, Газпром, Предоплата
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому".

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" підтверджує отримання від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" передоплати за газ у розмірі 15 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому".

"Сьогодні о 9:20" Газпром "отримав платіж від НАК "Нафтогаз України" у розмірі 15 млн доларів", - йдеться в повідомленні компанії.

Зі слів офіційного представника "Газпрому" Сергія Купріянова, при поточному рівні поставок газу в Україну, передплаченого обсягу вистачить приблизно на одну добу.

Як повідомляло агентство, "Нафтогаз" перерахував російському газовому монополісту компанії "Газпром" 15 млн доларів в якості передоплати за природний газ.

Виходячи з раніше озвученої ціни на російський газ для "Нафтогазу" у першому кварталі 2015 року, "Нафтогаз" здійснив передоплату ще близько 50 млн куб. м російського газу.

Міністерство енергетики Росії заявляє про згоду розділити поставки природного газу на неконтрольовані Україною території Донецької та Луганської областей від того обсягу газу, який постачається "Нафтогазу" за передоплатою.

19 лютого "Газпром" заявив, що почав постачати природний газ НАК "Нафтогаз України" з 15:00 через прикордонні з зоною проведення антитерористичної операції газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платове", облік газу на яких українська сторона технічно не може здійснити.

Після цього "Нафтогаз" заявив про неможливість здійснювати передоплату за російський природний газ без впевненості в неухильному виконанні "Газпромом" домовленостей, досягнутих у Брюсселі (Бельгія) восени 2014 року.

23 лютого "Нафтогаз" звернувся до російського "Газпрому" з вимогою пояснити невиконання заявки на поставку 22 лютого 2015 передплаченого газу, коли замість замовлених в рамках контракту 114 млн куб. м газу "Газпром" поставив тільки 47 млн куб. м.

Тристоронні газові переговори у форматі "Україна-ЄС-Росія" заплановані в Брюсселі на 2 березня, станом на 27 лютого, всі сторони підтвердили свою участь в переговорах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok