Новини 2024-05-15T14:03:26+03:00
Українські Новини
​В "Укрінтеренерго" призначено четвертого керівника за місяць

​В "Укрінтеренерго" призначено четвертого керівника за місяць

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Призначений в.о. директора Андрієнко раніше очолював Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Виконуючим обов'язки директора державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" призначений Василь Андрієнко. Про це Українським новинам повідомили в компанії.

"Василь Миколайович призначений сьогодні, це генерал-майор служби цивільного захисту", - сказали в компанії.

Василь Андрієнко очолював Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, був директором Державного департаменту пожежної безпеки.

Керівництво "Укрінтеренерго" змінюється четвертий раз за місяць. 4 грудня суд санкціонував арешт директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича в рамках розслідування кримінальної справи про закупівлю вугілля в ПАР. Пізніше запобіжний захід йому змінили на домашній арешт.

З 9 грудня в.о. директора був призначений Ігор Романенко, який очолював "Укрінтеренерго" з моменту її створення в 1993 році до жовтня 2002 року, пізніше також працював першим заступником директора з управління зовнішньоекономічними проектами цієї компанії. 22 грудня стало відомо, що Ігор Романенко госпіталізований через проблеми з серцем і його змінив Валентин Рибачук - екс-глава Державної іпотечної установи. Часту зміну керівництва в компанії експерти пов'язують зі складними переговорами про забезпечення імпорту електроенергії з Росії.

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" було створено в січні 1993 року для підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності енергетичної галузі України. Компанія брала участь у будівництві ЛЕП і ГЕС у В'єтнамі, в поставках сучасного обладнання для Дністровської ГЕС, Ташлицької ГАЕС, Бурштинської ТЕС, в технічному переоснащенні електрофільтрів Бурштинської та Слов'янської ТЕС.

Підприємство також займалося поставками електроенергії до країн Європи. Кабінет міністрів постановою №148 від 7 травня 2014 визначив "Укрінтеренерго" єдиним, хто буде здійснювати закупівлі електроенергії на оптовому ринку для поставки на окуповані території Криму.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Укринтерэнерго
  • Скопійовано


Новини

ok