Політика 2024-05-15T14:14:54+03:00
Українські Новини
​У Криму хочуть продати на аукціоні будівлю кримськотатарського Меджлісу

​У Криму хочуть продати на аукціоні будівлю кримськотатарського Меджлісу

Крым, Меджлис
ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Про це журналістам повідомив адвокат Джеміль Темішев.

Окупаційна влада планує реалізувати на відкритих торгах майно благодійної організації "Фонд" Крим ", зокрема, будівлю в центрі Сімферополя, де також перебував Меджліс кримськотатарського народу. Дана інформація міститься в позовній заяві" Держкомітету "Криму з охорони культурної спадщини до БО" Фонд "Крим ". Про це журналістам повідомив адвокат Джеміль Темішев.

"Наш процесуальний опонент подав позовну заяву до Господарського суду. Позовні вимоги сформульовані наступним чином - вилучити у" Фонду "Крим" дане приміщення і в подальшому реалізувати його на відкритих торгах ", - розповів Темішев.

Дата проведення засідання Господарського суду Криму, на якому розглядатиметься питання про вилучення будівлі у Фонду, стане відома до кінця тижня.

На думку адвоката, судові розгляди, які зараз ведуться навколо Фонду та його керівництва - це спроба "задавити організацію і потім закрити її".

18 листопада в Сімферополі відбулося судове засідання, на якому керівнику БО "Фонд" Крим "Різе Шевкієву присудили штраф у розмірі 350 тисяч рублів, а самому Фонду - штраф в 4,5 мільйонів рублів.

Всьому цьому передували обшуки та арешт будівлі Фонду, керівництво якого має намір оскаржити судові рішення і також звертатися в міжнародні суди.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Крым Меджлис
  • Скопійовано


Новини

ok