Новини 2024-04-15T13:40:16+03:00
Українські Новини
"Свобода" буде через суд добиватися перерахунку голосів у низці округів Донбасу

"Свобода" буде через суд добиватися перерахунку голосів у низці округів Донбасу

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

За даними партії, як мінімум у 4 округах у Луганській області й ще на декількох округах у Донецькій області була спеціально завищена явка виборців.

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" просить суд зобов'язати Центральну виборчу комісію провести перерахунок голосів у деяких одномандатних округах у Луганській та Донецькій областях.

Про це журналістам біля будівлі ЦВК сказав депутат Верховної Ради від фракції "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Позавчора нами було подано позов до суду", - повідомив він.

За даними партії, як мінімум у 4 округах у Луганській області й ще на декількох округах у Донецькій області була спеціально завищена явка виборців, щоб у підсумку не дозволити партії "Свобода" подолати 5% бар'єр і не потрапити в парламент.

Крім того, Сиротюк зазначив, що аналогічні фальсифікації можливі й у Миколаївській області.

Він повідомив, що юридичний відділ партії подав низку позовів до судів, зокрема Харківський окружний адміністративний суд, для того, щоб перерахувати голоси в цих округах.

Депутат повідомив, що 29 жовтня партія отримала всі 100% бюлетенів з мокрими печатками з усіх округів, які демонструють, що "Свобода" долає 5% бар'єр.

Водночас партія звинувачує ЦВК у свідомій фальсифікації даних про явку і кількості тих, хто проголосував за ту чи іншу партію для того, щоб приховати об'єктивну інформацію про результати голосування.

За даними Сиротюка, в низці східних округів сфальсифіковано близько 40 тис. голосів.

Крім того, депутат заявляє, що члени окружних виборчих комісій спеціально псують бюлетені або дописують голоси, віддані за "Свободу", партії "Опозиційний блок".

Як повідомляло агентство, "Свобода" звинувачує Президента Росії Володимира Путіна та російську агентуру в організації фальсифікацій на позачергових виборах Верховної Ради для перешкоджання проходження партії в парламент 8-го скликання.

За підрахунком ЦВК 99,00% електронних протоколів "Свобода" набирає 4,71% голосів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал "Українські Новини"
Стисло, оперативно та зрозуміло розповідаємо про події в Україні та світі
  • Скопійовано


Новини

ok