Новини 2024-04-15T13:44:19+03:00
Українські Новини
ЗМІ: "Люди Януковича" намагаються взяти контроль над транспортною сферою України

ЗМІ: "Люди Януковича" намагаються взяти контроль над транспортною сферою України

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Йдеться про Олексія Кривопишина.

Міністерство транспорту України претендує очолити чиновник, прямо пов'язаний з одіозним Віктором Медведчуком і командою Віктора Януковича. Про це повідомляють "Известия".

Йдеться про Олексія Кривопишина - начальника Південно-Західної залізниці. Незважаючи на велику кількість претензій до Кривопишина від правоохоронних органів, цей чиновник добре влаштувався й при новій владі, судячи з бурхливої PR-діяльності в ЗМІ, схоже серйозно претендує на посаду голови Мінтрансу або хоча б Укрзалізниці.

Зокрема, згідно з повідомленнями ЗМІ, відразу після "революції гідності" Олексій Кривопишин був оголошений у розшук за розтрату державного майна на суму 16 млн грн. Це було в березні цього року, а в лютому залізничники звертались до "Правого сектору" з вимогою люструвати Кривопишина. Як стверджували органи прокуратури, було створено цілу схему фактичного відчуження майна Укрзалізниці, зокрема готельного комплексу "Експрес" на користь приватних структур прямо пов'язаних з Олексієм Кривопишиним. У цих схема брав участь відомий творець "будівельних пірамід", проповідник Посольства Божого Сандей Аделаджа, щодо якого зараз також ідуть судові розслідування.

Журналісти програми "Наші гроші" стверджують, що сім'я Олексія Кривопишина "заробила" близько 758 млн грн на державних тендерах.

Водночас, як повідомляє видання "Економічна правда", саме бажання забрати "сімейний бізнес" Кривопишина від закупівель Укрзалізниці й стало причиною опору реформам самого керівника Південно-Західної залізниці.

Однак, справа не тільки в грошах. Крім фінансових махінацій, чиновника тісно пов'язують і з явно проросійськими силами в Україні. Зокрема, він є одним із головних меценатів Успенського Храму Києво-Печерської Лаври і перебуває в давніх дружніх стосунках з настоятелем Лаври Павлом (Лебедем), відомим своїм особливим ставленням до колишнього президента України Віктора Януковича і антиукраїнськими висловлюваннями. Нагадаємо, 22 січня 2014 Павло порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом. Як повідомляють джерела в середовищі Церкви, які добре знають Кривопишина,чиновник через Павла багато років успішно вирішував питання політичної підтримки своєї "економічної діяльності" в вищих ешелонах влади.

Уміння знаходити спільну мову з різною владою дозволяли й дозволяють Олексію Кривопишину втриматися в кріслі при будь-якому режимі. Так, ще в 2004 році, за повідомленням ЗМІ, Кривошипин особисто керував формуванням 20 ешелонів "тітушок" для відправлення з Донбасу на Київ. Втім, це не перешкодило йому бути обраним в 2006 році за списками БЮТ у Київраду. В 2010 році він був обраний уже за підтримки Партії регіонів у Вінницьку обласну раду й вірно служив режиму Януковича аж до лютого 2014 року.

Як стверджують джерела в його ж відомстві, саме Кривопишин віддавав прямі накази зупинити поїзди із Західної України із протестуючими в найбільш гарячі дні протистоянь 18-20 лютого 2014 року, коли на Майдані гинули люди... Це справа не розслідувана досі.

Незважаючи на низку фактів, кримінальні справи, журналістські розслідування й голосні політичні скандали, Олексій Кривопишин і донині залишається при посаді. І схоже, має непогані кар'єрні шанси й при вже новій владі.

Фото: Известия

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
Більше новин про: Виктор Янукович
  • Скопійовано


Новини

ok