Політика 2024-05-15T14:33:36+03:00
Українські Новини
Терористи підірвали автомобільний міст біля Гранітного

Терористи підірвали автомобільний міст біля Гранітного

ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ НОВИНАМ
  • Скопійовано

Про це на брифінгу сказав спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Терористи 30 серпня підірвали автомобільний міст через річку Кальміус поблизу села Гранітне Тельманівського району Донецької області. Про це на брифінгу сказав спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що 30 серпня близько 18:30 бойовики обстріляли Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат (Луганська область).

"Атака заводу прокатних валків велася з боку населених пунктів Волнухіне і Краснодон. Інформація про жертви і руйнування уточнюється", - підкреслив спікер.

Крім того, Лисенко поінформував, що на території Новоазовська російські військові поширюють інструкції для жителів "Як поводитися з миротворчим контингентом військ РФ".

"В інструкції пояснюється, що жителі не мають перешкоджати пересуванню російських військ, які, нібито діючи згідно Женевської конвенції 1949 року, "прийшли, щоб захистити Вас від терористів незаконної української армії". Жителі також повинні неухильно дотримуватися комендантської години і бути готовими до можливого звільнення житлової площі для розміщення "миротворчих сил", - сказав він.

Інструкція пропонує розмовляти на "визволених територіях" тільки російською мовою, надавати "миротворцям" інформацію про місця дислокації Збройних сил, підготувати списки українських військових, учасників Майдану, проукраїнських громадських активістів для передачі співробітникам Федеральної служби безпеки Росії.

"За це жителі міста отримують додаткові продукти і пільги, а Міноборони РФ гарантує, що нікого просто так не розстріляють", - зазначив Лисенко.

Крім того, спікер повідомив, що ввечері 30 серпня більш як 1 тис. жителів Маріуполя сформували живий ланцюг на блокпосту з боку виїзду з міста в напрямку Новоазовська та протестували проти військової агресії Росії.

Нагадаємо, бійці спецбатальйону "Київ-1" цілодобово патрулюють Святогірськ Донецької області.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано


Новини

ok